Tunnustan nyt tähän alkuun heti ihan suoraan, että en ole mikään silmälasiosaaja tai optikko tai mikään alan ammattilainen. Tän artikkelin tiedot pohjaantuukin enemmän muiden silmälasisivustojen juttuihin, kuten Lasitnetistä ja Silmälasinetistä. Kurkatkaa noita jos haluatte muutenkin lukea tästä aiheesta enemmän, sillä noilta sivuilta löytyy enemmän juttua tästä asiasta.

Onko silmälasien ostaminen itse vaikeaa

Yleensä suurin osa ihmisistä ei osta silmälaseja itse netistä tai muualta sen takia, että he kokee sen olevan niin vaikeaa, että he tarvitsevat jonkun muun apuunsa. Monesti tämä avustaja on silmälasiliikkeen asiakaspalvelija tai optikko. Totta on, että menemällä optikolle laseja ostamaan, on se helpompaa ja vaivattomampaa siinä mielessä, että itse ei tarvii juuri aivoja käyttää. Optikko hoitaa mittauksen, ja itse tarvii sitten vaan valita sopivat kehykset ja malli.

Mutta kuten aina, tämä palvelu maksaa, ja se näkyy myös lasien hinnoissa. Tän takia ja muiden syiden takia silmälasit saa netistä lähes aina huomattavasti edullisemmin, varsinkin jos vertailee hintoja eri kauppojen välillä. Tää on myös toinen se iso juttu, se että pystyy helposti vertaa noita hintoja monen eri kaupan välillä nopeasti ja parilla hiiren painalluksella.

silmälasit netistä

Mutta mikä sitten on vastaus tuohon esittämääni kysymyksee. Onko vaikeaa ostaa silmälasit netistä vai ei?

Sanoisin että se ei ole yhtään niin vaikeaa kuin moni pelkää. Mitä paremmin varautuu, sitä helpompaa se on. Helpoin tapa on käydä mittauttamassa näkönsä itse jossakin silmän näöntarkastuksessa, jolloin saa kerralla kaikki samat mitat mitä voi koskaan silmälasien ostamisessa tarvita. Toinen keino on mitata nämä itse, kaverin avustuksella mieluiten.

Itsekkin voi mitata kaiken paitsi itse linssien voimakkuuden, mutta se ei aina ole ihan helppoa ja tarvii yleensä jonkun avustajan. Tän takia moni kokee paljon helpommaksi vain käydä siellä näöntarkastuksessa, ja niiden tietojen pohjalta sitten tehdä tilaus myöhemmin verkossa.

Näin tein itsekkin, ja kaikki kävi kyllä tosi helposti. Sitten vaan luki ne mitat siitä lapulta, ja syötti ne sinne verkkokauppaan kun tilausta teki. Tosi helppoa kun sen tekee noin.

Koskane lasit on kuitenkin niin paljon halvempia netissä kuin muualta ostettuna, niin suosittelen ainakin kokeilemaan netistä tilaamista. Itse mm. säästin noin 70 euroa netin kautta.

Ja jos kokeilu nyt menisi ihan pieleen, niin lasit saa kyllä palautettua ilman ongelmia, joten sen puoleen riskiäkään ei onneksi ole. Jos kuitenkin käyt mittauttamassa ja otat ne mitat paperilla mukaan, niin vaikea uskoa että kovin pahasti voisi mennä vikaan.

Kokeilkaa niin huomaatte miten hyvin tää toimii, ainakin itsellä. Suosittelen.