Kaikkien näiden vuosien aikana en ole ikinä omistanut koiraa, tai sellaista ei ole ollut edes perheessäni, kunnes nytten. Nyt nimittäin noin 5 kuukauden ajan meillä on ollut koira kotona, ja olen saanut katsoa kuinka se on kasvanut, erityisesti kokoa. Päädyimme hankkimaan tuollaisen ihanan ja perinteisen kultainen labradori, koska tuo vaimoni on aina ollut hulluna juuri noita koiria kohtaan. Ja ihanahan se onkin, ja olen todella nopeasti ymmärtänyt, miksi ihmiset noita koiria oikein hankkivat. Ohan ne nyt kauhea sulosia ja lutusia.

Yksi ehkä hieman yllättäväkin puoli tässä on noussut esille, nimittäin se kuinka hyvin koira saa minutkin lenkkeilemään. Olen ollut pitkään, tai no lähes koko elämäni enemmän sellainen kardioliikuntaa välttelevä ihminen. Se ei vaan koskaan ole ollut se mun juttu. Tylsistyn niin nopeasti jossakin juoksulenkillä, tai joku pyörän polkeminen ei kiinnosta yhtään. Nyt kuitenkin tilanne on muuttunut rajusti, sillä hankin tuollaisen juoksuvyön itselleni koiraa varten, ja sen kanssa oon alkanut kulkea jo hieman pidempiäkin lenkkejä meidän Pipsan kanssa.

Nyt meidän koira on alkanut olla jo sen ikäinen ja kokoinen, että se pystyy kävelemään ja juoksemaankin hieman pidempiä lenkkejä. Aluksi piti tietenkin ottaa rauhallisesti, mutta nytten sen kunto on jo parempi kun mun on. Mutta mullakin on koko ajan kunto ollut paranemaan päin, ja jos me jaksetaan näin yhdessä vetää tuolla lenkkejä, niin oon pian varmaan niin kovassa kunnossa etten oo ikinä ollut. Se tosin nyt ei vaadi kauhean paljoa....

Tää on tehnyt kyllä mulle älyttömän hyvää, enkä oikein osannut tätä aavistaa yhtään kun me tota koiraa hankittiin. Kuitenkin toi koira oikeesti saa lähtemään sinne ulos, oli keli sitten millainen tahansa. Kun on vaan kunnon varusteet päällä, niin ei pienet sateet tai muutkaan haittaa. Odotan kyllä innolla kun toi sää tosta lämpenee, ja ulkona voi mennä t-paidassa ja shortseissa. Tosin voi koiralle sitten tulla jo hieman kuuma, ettei voi nyt ihan älyttömän lämmintäkään olla.

Niin joo, kohta pääsee sitten myös metsiin menemään, jota kanssa odotan innolla. Käytiin vähän kokeilee tuossa pari viikkoo sitten, mutta oli polut niin jäässä että taidan odotella nyt hetken ihan suosiolla niiden sulamista. Aika ankeeta vetää tollasella märällä jäällä, en suosittele. Eiköhän ne kohta sula, ja kesä tule... eikö, eikö?