Pidän kyllä kovasti tietokoneista, ja siitä mitä niiden avulla on mahdollista saada aikaan. Se mistä en kuitenkaan pidä on, kun ne menevät rikki. Tälläinen tilanne on taas ollut minulla käsillä tässä 2 viimeisen viikon aikana, ja se on saanut välillä minut meilkein repimään nuo vähäiset hiukset pois päästäni. Että nämä laitteet voivatkin olla ärsyttäviä, kun kaikki ei mene niin kuin haluaisi.

Sen verran olen perillä tietokoneista, että pystyn yleensä aika hyvin selvittämään ja korjaamaan helpot ongelmat ja viat. Niin luulin asian olevan tälläkin kertaa, mutta kerta toisensa jälkeen keinot joiden avulla luulin tilanteen korjaantuvan, tuottivat vain lisää ongelmia tai ei mitään kunnon vaikutusta. Aluksi melko viattomalta ongelmalta vaikuttanut juttu paisuikin päivä päivältä isommaksi. Aluksi luulin muutaman ohjelmiston poiston auttavan jo pitkälle, 2 päivän päästä olin asentamassa jo Windowsia uudestaa, viikon päästä olin jo ihan ihmeissäni.

tietokoneeni
Tältä tää mun vanhahko kone nykyäänkin näyttää.

Vaikka nämä tekinilliset laitteet ovatkin nykyään keskimäärin huomattavasti käyttäjäystävällisempiä kuin silloin kuin hankin ensimmäisen tietokoneeni vuonna 1992, osaavat ne olla melkoisia perkuleita kun niissä tulee ongelmia. Siinä missä ennen vanhaan ohjelmistot olivat vielä niin simppelejä, että ne saattoi saada kuntoon tälläinen aloittelijakin, nykyään kaikki on niin kehittynyttä, ettei noista ymmärrä hölkäsen pöläystä kun syvemmälle kaivaantuu.

Lopulta olikin sitten pakko lähettää kone yksinkertaisesti huoltoon, josta se lopulta sitten tuli takaisin pari päivää sitten. Syykin selvisi sitten lopulta, emolevyn vaurio joka oli ollut kuitenkin niin heikko, että sitä oli vaikea huomata. Yleensä jos emolevyssä on ongelmia, menee kone aivan sekaisin heti, eikä sitä pysty käyttämään mitenkään. Ei kuitenkaan tällä kertaa, joka sai minutkin etsimään syytä ongelmaan aivan väärältä suunnalta.

No nyt pitäisi kuitenkin koneen toimia, ainakin on nämä pari päivää ollut taas ihan kunnossa.

Oli muuten hyvä, kun kone tuli takaisin ja olin ihan silleen innoissani, että lopultakin pääsen printtamaan parit valokuvat isälleni. Hän haluaa vieläkin kaikki valokuvat mieluiten paperilla, ja kun minulla tuo printterin käyttö jää melko vähälle, niin kivahan sitäkin on välillä käyttää. No eikö mitä, panen heti kuvat tulemaan ja heti tulee erroria. "Tulostimesi värimuste on lopussa". Vähänkö ketutti, voin kertoa kyllä. Kaiken tän jälkeen vielä tuokin paska. No ei siinä auttanut sitten kuin laittaa mustepatruunat tilaukseen ton sivun avulla, ja onneksi ne saa nykyään tosi nopeasti netistä kotiin, ja pääsin jo tänään lopulta tulostamaan noi kuvatkin papalle.

Ensi viikonloppuna oon menossa käymään vanhempieni luona, ja onneksi saan nuo kuvatkin sitten sentään samalla sinne vietyä. Sen verran harvoin tulee pappaanikin nähtyä, että olisi taas kestänyt aika kauan ennen kuin seuraava mahdollisuus viedä näitä kuvia olisi vastaan tullut.

Että sellaista. Tämä on pitänyt minutkin kiireisenä melkein nyt parin viikon aikana. Toivottavasti tälläiset jutut oli nyt ainakin pariksi vuodeksi taas tässä, ei enään jaksaisi yhtään tällästä säätöä. Pahoin pelkään, että kaikki ei ehkä kuitenkaan mene näin sujakasti kuin sitä toivoisi.